Påsken börjar med Blåkullekul

Ingen jul utan pepparkakor, ingen midsommar utan sill och potatis – och i Ljungbyhed ingen påsk utan Blåkullekul i parken! På skärtorsdagen den 21 april är det återigen dags för en av årets stora höjdpunkter för barnen i Ljungbyhed.
– Vi håller oss ungefär till samma program som vi brukar göra, det blir ju alltid uppskattat. En nyhet kan vi i alla fall bjuda på: Clownen Henny kommer på besök, säger Kjerstin Lindqvist, som är en av krafterna bakom arrangemanget.

Sedan slutet av 90-talet

Blåkullekul har ordnats sedan i slutet av 90-talet, och är ett samarbete mellan Ljungbyheds Köpmanna- och Företagareförening, Ljungbyheds Framtid och ytterligare några privatpersoner.
– När F5 lades ner gick ju luften lite ur Ljungbyhed ett tag, och Blåkullekul var ett av många sätt att ”få igång” allting igen, säger Kjerstin Lindqvist.

Clownen Henny

Alla barn som besöker Blåkullekuls 2011-upplaga kan i vanlig ordning se fram emot favoriter i repris i form av lotterier, scoutaktiviteter och tävlingar i såväl äggmålning som bästa maskeradkostym. Och så årets stora nyhet då: Clownen Henny.
– Vi letar hela tiden efter nya underhållare som kan förgylla tillställningen, och Clownen Henny bjuder på både lek, bus, sång och musik. Hon kommer garanterat att bli uppskattad av barnen, säger Kjerstin Lindqvist.

Egen scen

En annan nyhet för i år är ju att man för första gången har en egen scen som kan utnyttjas. Parkscenen, som byggdes under förra året, kommer naturligtvis att användas.
– Vi har inte bestämt riktigt vilka aktiviteter som ska hållas där, men något blir det ju. Man behöver ju i alla fall inte krångla med att bygga någon provisorisk scen.