Nytt parfymeri öppnat i Klippan

Det har inte funnits något parfymeri i Klippan på många år, men sedan den 28 mars behöver ortsborna inte bege sig utanför kommungränsen för att kunna dofta riktigt gott. Då öppnade nämligen Norrlandsflyktade Alina Sjödin och Dan Sundström Fräck & Fin mitt på Storgatan i Klippan.
-Jag har drivit parfymeriet i Dorotea tidigare. Att komma till Klippan känns kul och jag hoppas på att kunna nå ännu fler kunder här, säger Alina Sjödin.

Före detta optiker

Dan Sundström har arbetat som optiker i 40 år, de senaste 30 åren som egen företagare. Vid sidan av arbetet har han alltid haft ett stort designintresse, speciellt från 50-, 60- och 70-talen, och han har på sin fritid samlat på sig alltifrån gammalt fint svenskt glas och porslin till udda hushållsdetaljer. I och med flytten till Klippan lägger Dan optikeryrket på hyllan, och satsar istället på att ha en liten hörna med sina ”grejer” på Fräck & Fin.
– Det ska bli helt underbart att få hålla på med någonting helt annat. Jag gick på rutin i mitt gamla jobb de sista åren, men nu har jag fått en energikick i och med flytten och att jag får syssla med mitt fritidsintresse, säger Dan Sundström.

Stor potential

Vad får då två norrlänningar att flytta pick och pack de 112 milen söderut? Det fanns några olika anledningar. Alina och Dan har ingen anknytning till Klippan och bygden här omkring. På omvägar fick dock Dan reda på att en butiksrörelse här nere skulle säljas, och man åkte ner för att kika på den. Det blev inget med köpet, men då man förstod att det inte fanns något parfymeri i Klippan började andra tankar att gro.
– Det finns mycket mer människor här nere. Parfymeriet har gått bra i Dorotea, där det bor 3 000 personer, så vi ser en stor potential i Klippan. Trots att vi bara har varit igång under en väldigt kort tid så har vi fått mycket positiva reaktioner. Många säger att det är jättetrevligt att det finns ett parfymeri i Klippan igen, och att det är Klippans finaste butik. Det känns naturligtvis jättekul, säger Alina Sjödin.

Webbutik

Förutom den fysiska butiken har Fräck & Fin också en webbutik där man säljer parfymer och andra skönhetsprodukter. Webbutiken har haft stor framgång, och man har under lång tid fått beställningar från hela landet – och faktiskt mer därtill.
– Det kommer in regelbundna beställningar från en massa olika länder, till exempel Spanien, Ryssland och Indonesien. Jag förstår inte riktigt hur de hittat oss, sidan är ju på svenska – men det spelar ju inte så stor roll. Alla kunder är lika välkomna, oavsett var de bor, avslutar Dan Sundström.