Gratis marklägenheter med sjöutsikt!

Sedan flera år tillbaka har det anordnats städfest i Klippan så här på vårkanten. Det är Kristdemokraterna som i samarbete med bland annat scouter, gymnasiets Agenda 21-grupp, Klippans kommun och flera lokala företagare, har stått bakom satsningen på att städa i byn. I år blir det dock inte något sådant städarrangemang.

Bobyggardag

I stället har KD-gruppen beslutat sig för att bjuda in till en annorlunda aktivitet – en bobyggardag i syfte att erbjuda kungsfiskare ”borätter” med sjöutsikt.
– Vintern far hårt fram med vår kommunfågel och den behöver en del stöd för att kunna etablera sig på ett stabilt sätt i våra trakter, förklarar Bert-Inge Karlsson från KD-gruppen.

Patrik Axelsson leder arbetet

Lördagen den 14 maj kan alla som vill medverka i detta projekt och samtidigt lära sig en del om kungsfiskarens liv och leverne möta upp vid Rönne hundungdoms parkering klockan 09.00. Där väntar kommunfågelns störste förkämpe Patrik Axelsson på att få leda miljöintresserade Klippanbor i arbetet.
– Arbetsuppgifterna blir montering av holk i storformat, bygga upp grunden samt fylla holken med en specialmassa. Normalt tar detta ganska många dagars arbete så vi får se hur långt vi hinner om vi är flera, säger Patrik Axelsson.

Hembakat fikabröd

Patriks förhoppning är att många miljöpraktikanter och fågelvänner ska ställa upp så man kan dela upp i arbetslag. Det behövs dels en grupp som bygger själva holken och dels en som bygger grunden. Sedan behövs ett lag som bär material ner för backen till platsen där den ska stå.
– Som vanligt hoppas vi kunna bjuda på olika former av uppmuntran till dem som ställer upp, Härligt hembakat fikabröd utlovas liksom gratis grillkorv. Vi hoppas också att en del av våra tidigare samarbetspartners kommer att vara med i denna satsning, säger Bert-Inge Karlsson.

För mer information se evenemangskalendern