Familjeföretag som prioriterar servicen

Förkortningen i BVL Söderåsens företagsnamn står för ”Bygg, Villa och Lantbruk”. Därmed kan man slå fast att vårens ankomst borgar för fullt upp i butiken i Kågeröd, alldeles vid ”åsaknuten”.
– Vi har full rulle året runt, men det är klart att det inte blir mindre att göra nu när våren är på gång, skrattar butiksägaren Henrik Sjögren.

Bra uppdelning

BVL Söderåsen är ett genuint familjeföretag. Henrik Sjögren jobbar sida vid sida med såväl hustrun Malin som mamma Ulla. Sonen Nils har redan vid nio års ålder blivit något av butikens egen lilla maskot, och vem vet – kanske är det han som tar över en vacker dag? Att jobba ihop när man är nära släkt fungerar nämligen hur bra som helst.
– Vi har en bra uppdelning mellan oss, och trivs jättebra med att ha det på det här viset, säger Malin Sjögren.

Kunnande och service

Familjen Sjögren har haft butiken i sin ägo sedan 2007, då man köpte den gamla Granngårdenbutiken. Sedan dess har man arbetat hårt med att utveckla verksamheten – och resultatet har varit mycket lyckat. Man satsar på att vara den lite mer personliga bygghandeln, där personalens kunnande och höga servicegrad står i fokus.
– Om man handlar hos oss och vill ha hjälp så ska man inte behöva vänta en halvtimme tills personalen är ledig. Våra kunder är oerhört viktiga för oss, och vårt mål är att alla som går ut igenom dörren är nöjda och belåtna, och snart ska komma tillbaka igen i andra ärenden, säger Ulla Sjögren.

Ingår i Scanti BMH

BVL Söderåsen är även medlem i Scanti BMH-gruppen. Scanti BMH är ett inköps- och marknadsföringsbolag som består av en rad olika fristående byggvarubutiker runtomkring i Skåne och södra Halland. Varje butik drivs av respektive ägare, men genom det gemensamma bolaget samordnar man inköp och marknadsföringsaktiviteter. Bland annat ger man ut tidningen Byggdags i en för varje butik unik edition.
– Scanti BMH-samarbetet är ett bra verktyg för att kunna köpa in större mängder till lite bättre priser, samtidigt som vi behåller den personliga touchen på våra respektive butiker, konstaterar Henrik Sjögren.

Jakt och fritid

Inom epitetet ”Bygg, Villa och Lantbruk” ryms en mängd underavdelningar. BVL Söderåsen säljer bland annat arbetskläder, djurfoder, verktyg, trädgårdsartiklar och mycket mer. Juvelen i kronan är jakt- och fritidsavdelningen, som färdigställdes 2010. Henrik Sjögren, som själv är jägare, byggde upp hela avdelningen i butikens gamla kallager på lediga stunder.
– Där hittar man det mesta man behöver för sin jakt.
Jaktavdelningen har låtit tala om sig – till och med utanför landets gränser.
– Vi har en hel del danskar som kommer hit och handlar, säger en stolt Henrik Sjögren.