Ett ögonblick…

Sita Menberg, som tillsammans Marie Balkhag och Marie Fransson utgör Madaroarna, som gjorde stor succé i TV4:s Talang 2011 den 1 april

Hur känns det att ha gått vidare i Talang 2011?

– Fantastiskt bra! Det var ju ett tag sedan det spelades in, och vi har vetat det ett tag men inte kunnat säga något, så det är skönt att det äntligen är offentligt.

Ni fick stående ovationer av publiken och blev hyllade av både Bert Karlsson och Charlotte Perrelli. Varför tror du att det blev en sådan succé för ert nummer?

– Jag tror det är lite som Charlotte sa, att vi bjuder på oss själva. Vi gör precis det vi gör annars, och att det går hem även utanför ”hemmaplan” känns helt fantastiskt.

Vad har ni annars fått för reaktioner efter att TV-programmet sändes?

– Vi har fått jättemycket mail och SMS från alla möjliga håll, och det har ramlat in många förfrågningar om nya spex. Vi hanterar dem som vi hanterar allt annat. Fungerar det tids- och planeringsmässigt med familjen och jobbet så tar vi på oss så mycket vi själva tycker är roligt. Men det måste gå att få ihop med våra ”vanliga” liv.

Vad var den största skillnaden med att vara med i Talang 2011 gentemot att göra ett vanligt spex?

– Det var nog tiden. Vi fick vänta en hel dag för att sedan gå upp och göra ett nummer på två och en halv minut. Det tar på krafterna att ladda så länge för ett så kort uppträdande, men det gick ju bra och det var det viktigaste.

Annars då, vad har ni på gång utanför TV-rutan?

– Vi har precis uppträtt både i Landskrona och i Perstorp, och jobbat mycket med de grejerna eftersom vi skriver nytt material för varje show. I sommar kommer vi att uppträda på Kultur i Natur vid Odensjön för andra året i rad. Peter Jöback ska också vara där, så vi får väl se hur det går i Talang 2011 – fortsätter det att gå bra får vi väl ta en diskussion med honom om vem som ska vara förband till vem! (skratt)