Ännu mer plats hos Nya Basthi

Klädbutiken Nya Basthi på Storgatan i Klippan har under hösten och vintern gjort en rejäl ombyggnad. Nu är den färdig, och det butiksägaren Carina Nilsson känner sig mycket nöjd.
– Det känns nästan overkligt att vi är klara redan. Jag fick idén om att bygga ut i höstas, och det känns inte som att det var så länge sedan. Men när vi väl satte igång gick det jättesnabbt.

Kläderna syns bättre

Ombyggnaden har gjort att man får mer plats i butiken. Carina Nilsson tycker att den största märkbara skillnaden är att kunderna får lättare att verkligen gå runt och kika på kläderna i lugn och ro.
– Tanken är att kläderna ska synas bättre, och att vi ska få en lugnare atmosfär i butiken. Tidigare har det varit lite trångt, och då blir det en annan stämning. Jag vill ha mer butik- och mindre lagerkänsla, och så har det verkligen blivit.

Viktigt med förnyelse

Carina Nilsson står aldrig still och ”joggar på stället”, utan försöker hela tiden att utveckla sin verksamhet så mycket som möjligt. Det är en nödvändighet om man vill behålla kunderna, menar hon.
– Om man inte ser till att förnya sig med jämna mellanrum så slutar det med att kunderna kanske åker någon annanstans. Vi som har butiker utanför de stora städerna måste alltid vara lite mer på tå.

Personlig service

När man är butiksinnehavare på en ort med Klippans storlek och geografiska läge, gäller det att renodla verksamheten och verkligen satsa på personlig service.
– Handlar man hos oss får man hjälp av kunnig personal som verkligen bryr sig om kunden. Det blir en helt annan sak och man får helt annorlunda service här än om man åker ut och handlar på något köpcentrum. Vi på Nya Basthi gillar Klippanborna och tycker det är kul när det händer saker bland butikerna här.

Nya märken

I och med ombyggnaden och det ökade utrymmet kommer det även att hända en del när det gäller sortimentet. Man har redan nu tagit in kläder från det populära märket Mexx.
– Till hösten kommer vi också att ta ett märke som är specialiserat på kläder i lite större storlekar. Nya Basthi ska ha något för alla – vare sig man är ung, gammal, stor eller liten, avslutar Carina Nilsson.