Allt för din dator

Efter några år som anställd på andra företag i samma bransch har Jimmy Ahlberg valt att gå tillbaka till det egna företagandet i K-Dataservice.
– Jag trivs bättre med att vara min egen. Man har en annan överblick över sin tid och kan arbeta lite mer fritt. Det känns bra att vara igång igen, säger han.

Finns på Karossvägen

Innan han gick över till att vara anställd hade Jimmy Ahlberg sina lokaler på Järnvägsgatan i centrala Klippan, men numera är det Karossvägen precis i utkanten av orten som gäller. Jimmy äger företaget själv, och har två anställda: Jim Augustsson och Tommy Borka. Den sistnämnde har själv tidigare haft eget företag i databranschen, men nu arbetar han för Jimmy.
– Tommy kommer att arbeta med service ute på fältet.
K-Dataservice arbetar med försäljning och service av datorer. Bland kunderna finns såväl mindre företag som privatpersoner.
– Vi kan hjälpa till med installationer, felsökning och service av datorer och skrivare, och så bygger vi också ihop datorer efter kundens önskemål. Dessutom kan vi erbjuda våra tjänster som webbdesigners, och vi kan även producera enklare tryckoriginal.

Anpassar efter kundens unika behov

Om man som privatperson vill ha en ”normal” dator, Office-paketet installerat och samtidigt kunna surfa och kolla mailen, behöver man inte förköpa sig. Många av de större märkenas färdiga paket är egentligen alldeles för avancerade för ”vanlig” datoranvändning. Det är när man står i begrepp att köpa ett paket av det här slaget som det kan löna sig att istället kontakta K-Dataservice.
– Vi anpassar varje dator efter varje kunds unika behov, så att kunden får precis den dator man behöver. Genom att plocka olika typer av komponenter från kända tillverkare och bygga ihop dessa får kunden en dator till ett bra pris och med lagom mycket prestanda, säger Jimmy Ahlberg.

Webbutik

Förutom den fysiska butiken på Karossvägen har K-Dataservice också en webbutik. Där kan potentiella kunder gå in och botanisera runt bland olika sorters datorer, skrivare och programvaror innan man gör sin beställning.
– Många väljer att först kika på hemsidan och sedan komma hit om de har några ytterligare frågor, säger Jimmy Ahlberg.