Generösa företagare hjälpte Bo Lindahl

Bo Lindahl har under många år varit en kär och uppskattad profil i Klippan. Hans enträgna samlande av tomglas har gjort honom till något av en lokal kändis.

Bo ägnar många timmar varje dag åt att samla tomglas som han sedan pantar. När hans cykelkärra blev stulen för någon månad sedan försvårades dock insamlingsarbetet betänkligt. Men enligt devisen ”bra karl reder sig själv”, tog Bo Lindahl kontakt med sin gamle vän Göran Sjögren (s), kommunfullmäktigeledamot och 2:e vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
– Jag känner Bo sedan gammalt, och pratar ofta med honom när jag ser honom ute i Klippan. En dag kom han fram och berättade för mig att hans cykelkärra blivit stulen och då ville jag göra något för honom.

Cykelkärra till inköpspris

Göran Sjögren pratade sedan med Erling Rundgren på Rundgrens Cykel & Motor, och frågade denne om han hade någon cykelkärra på lager, vilket han hade. Erling Rundgren var vänlig nog att släppa kärran för inköpspriset – allt för att det inte skulle bli så dyrt för Bo. Men Göran Sjögren tänkte ett steg till. Varför inte försöka att ragga ihop ännu fler sponsorer?
– Jag körde i tur och ordning till Preem, Ica Kvantum och ICA Supermarket, och alla tre ställde upp och sponsrade så att Bo kunde få kärran till inköpspris utan att behöva betala någonting.

Storsinta företagare

Göran Sjögren är lyrisk över hur de fyra företagarna utan att tveka en sekund ställde upp för Bo Lindahl.
– De tog kostnaderna utan att blinka och behövde inte ens fundera. Det tycker jag är oerhört storsint. Bo är ju en snäll människa som genom sitt envetna samlande gör samhället och miljön en stor tjänst, och när han blev bestulen på sin kärra måste han ju få hjälp så att han kan fortsätta samla.