Från ett vårdyrke till ett annat…

Efter 25 år som undersköterska har Ann-Louise Berg från Klippan startat en ny karriär. Men det är ingen total ”180-gradare” hon har gjort. Man kan säga att hon har gått från ett vårdande yrke till ett annat. Sedan mitten av januari driver hon nämligen Fotspecialisten i Klippan.
– Det fungerar jättebra hittills. Det är mycket pappersarbete när man är ny som egen företagare, men det är bara kul, säger hon.

Utbildning i Landskrona

Innan hon startade sitt företag gick Ann-Louise Berg på en ett och ett halvt år lång så kallad kvalificerad yrkesutbildning i Landskrona, där hon utbildade sig till medicinsk fotterapeut.
– Jag började fundera på om jag ville jobba som undersköterska i 20 år till fram till pensionen eller om det var dags att göra något annat, och kom fram till att det var det. Jag hade inte riktigt tänkt starta eget, men under utbildningen till fotvårdare fick vi läsa mycket entreprenörskap, och då tänkte jag att det var lika bra att köra på.

Diabetesfotvård

Och Fotspecialisten i Klippan har fått en god start. Direkt när hon startade verksamheten fick hon ett avtal med Region Skåne om att ta hand om diabetesfotvården i Klippan. Diabetiker som är boende på orten har tidigare fått söka sig till grannkommunerna för att få hjälp med fötterna, men det behöver man alltså inte längre.

Medicinsk fotvård

Men alla som vill ha en fotvårdsbehandling är givetvis välkomna till Ann-Louise Berg, som har sin verksamhet hemma i villan på Hantverksgatan i Klippan. Hon erbjuder medicinsk fotvård med fotbad, klippning och rensning av naglar samt hjälp med förhårdnader och liktornar till exempel.
– Det har varit väldigt blandade åldrar som har kommit hittills. Gemensamt för alla är att de vill ta lite extra hand om sina fötter.

Krämer och salvor

Vilka förväntningar på framtiden har då Ann-Louise Berg?
– Jag hoppas att det ska fortsätta lika bra som det har börjat. Jag är ju van vid att ha ett omvårdande yrke och trivs med det. Det är kul att arbeta med människor.

Hon säljer även lite olika produkter, än så länge mest lite olika salvor och krämer.
– Dessutom kan man köpa presentkort på behandlingar hos mig. Det kan vara en bra present till nära och kära.