Bosab välkomnar fler privatkunder

Bosab kan hjälpa till med det mesta när det gäller fastighetsförvaltning. Ägaren Magnus Ströbeck har drivit företaget sedan 1999, och har hela tiden sett till att utveckla verksamheten.
– Det allra senaste vi har börjat med är städning. Våra städerskor tar hand om alltifrån villa- och lägenhetsstädningar till städning av kontorsfastigheter eller flyttstädningar.

Många bostadsrättsföreningar bland kunderna

Städningen är dock bara en av många tjänster som Bosab Fastighetsförvaltning erbjuder. De tre huvudinriktningarna är ekonomisk och teknisk förvaltning samt inre/yttre skötsel av fastigheterna.
– Vi har bostadsrättsföreningar som kunder, och hjälper dem med ekonomin. Det kan handla om alltifrån hyresaviseringar till bokföring och annan administration.

Vill ha fler privatkunder

Förutom bostadsrättsföreningar arbetar Bosab Fastighetsförvaltning även med kommuner, privata fastighetsägare och privatpersoner. Just att även privatpersoner kan anlita företagets tjänster är något som Magnus Ströbeck vill trycka lite extra på.
– Man kan få hjälp av oss med trädgårdsskötsel, plantering av växter och buskar, plattsättning, målning, snöröjning och en massa andra saker.

Som privatperson har man ju också fördelen sedan några år tillbaka att kunna dra av halva arbetskostnaden tack vare ROT-avdraget.
– Den kostnaden är avdragen och klar på fakturan vi skickar ut, så kunden behöver inte sköta den biten gent-emot Skatteverket, säger Magnus Ströbeck.

Uthyrning av minilastare

Magnus Ströbecks företag består idag av fyra fasta tjänster (som blir fem från och med 1 maj då broder Mikael också ”stämplar in”) och tre timtjänster för städningsdelen. Timtjänsterna kan dock komma att utökas om man får in fler jobb av den typen. Man har sitt säte på Vedbyvägen, i Klippanbils gamla lokaler, där den gedigna maskinparken finns. Till exempel har man en sopmaskin.
– Vi har även en minilastare med lastväxlarflak som vi kan hyra ut till den som behöver.

Bosab Fastighetsförvaltning hyr även ut kontorsplatser i sina lokaler, och har fortfarande platser över om det är någon näringsidkare som är intresserad.
– Det är bara att slå en signal i så fall, säger Magnus Ströbeck.