Asiatisk mat lockar många

Det är två år sedan som Rebecca Nguyen och maken Van tog över kinarestaurangen på Järnvägsgatan. Familjen flyttade då från Halmstad, där man under många år drivit en framgångsrik thairestaurang, till Klippan, eftersom Rebecca hade släktingar här.
– Eftersom det var inarbetat med kinamat här i Klippan valde vi att behålla den delen och dessutom komplettera med thai, eftersom det är det vi huvudsakligen sysslat med tidigare, säger Rebecca Nguyen.

Kinesiskt och thailändskt

Att blanda upp kinesisk och thailändsk mat har visat sig vara en stor succé. Asian Bambu lockar varje dag många lunchgäster, vilket innebär fullsatt vid varje lunchtillfälle.
– Vi importerar våra råvaror direkt från Thailand, och lagar allting samma dag som det ska serveras. Hos oss är det inga halvfabrikat överhuvudtaget, säger Rebecka Nguyen.

Det är skillnad på att driva restaurang på en ort i Klippans storlek kontra att göra det i Halmstad. I Klippan är man den enda krogen i sitt slag – något som var en liten omställning.
– Vi lärde oss snabbt här att Klippanborna inte var lika vana vid styrkan i maten, och det har vi anpassat oss efter. Vi ser hela tiden till att kolla av med gästerna vad de tycker om maten, och uppdaterar gärna menyn efter gästernas önskemål.

Folk i alla åldrar

Rebecca Nguyen tycker att hela familjen, för det är ett genuint familjeföretag vi pratar om, har blivit mycket väl mottagna i Klippan, och de trivs verkligen jättebra. Lunchbuffén som serveras varje dag är alltså mycket populär, och även på kvällarna, när det serveras à la carte, har man gott om besökare.
– Det som är roligt är att det kommer folk i alla åldrar hit. Det är allting från barn och ungdomar till äldre människor. Och alla går här ifrån mätta och belåtna.

Många av besökarna är dessutom återkommande.
– Det känns som ett bra betyg att ha många stamgäster, tycker Rebecka och Van.