Fransk-svenskt julbord – En trevlig ny bekantskap

Det blev Annika Persson från Hyllstofta som vann Söderås Journalens månadstävling där vi lottade ut ett gratis julbord på Vincents kök i Perstorp.

– Även om jag bor i Hyllstofta, som ju egentligen ligger närmare Perstorp än Klippan, så har jag aldrig varit vare sig i Folkets hus-lokalerna eller på Vincents kök tidigare. Barnen går i skolan i Klippan, och då blir det mer att man söker sig ditåt.

Veckopendlar till Göteborg

Annikas biljett till vinst i tävlingen blev det fyndiga rim som du kan läsa här nedan. Hon gillar att ”trixa” lite med orden, och det är inte första gången hon deltar i en tävling av det här slaget. Och vinsten kom väldigt väl till pass. Hon och maken Jan-Åke träffas nämligen inte så mycket i veckorna. Det är inte frågan om någon ”fnurra på tråden”, utan har sin naturliga förklaring. Annika arbetspendlar nämligen varje vecka till Göteborg, och är således bara hemma i Hyllstofta över helgerna.
– Jag tyckte att det kunde vara trevligt att hitta på något med Jan-Åke nu till jul

Desserterna något alldeles extra

Det blev en trevlig kväll på Vincents kök.
– Det var mycket trivsamt, speciellt med pianisten som satt och spelade julsånger. Vi fick ett fint välkomnande med varsitt glas champagne, och sedan högg vi in på julbordet.
Vincents kök har ju en blandning av franskt och svenskt på sitt julbord, något som paret Persson uppskattade.
– De franska desserterna med Creme brulée, tårtbitar och bakelser var verkligen goda. Det var lite annorlunda mot vad man är vad vid.

Med veckopendling är jag bara hemma stundvis,
det frestar på relationen på sätt och vis.
Så tänk att få bjuda mannen på middag – som surpris,
med julbord a la france upplagt på fin servis.
Kanske blir det franska patéer istället för julegris,
och goda ostar som substitut för gröt och ris.
Tack vare den franska stämmningen hoppas jag naturligtvis,
att avsluta kvällen med lite romantisk kurtis!