Det händer spännande saker på Gästis

Klippans Gästis kommer från och med den 14 december att bli med Harrys-pub. Dessutom kommer man att knytas till en av de större svenska hotellkedjorna, och dessutom också erbjuda ytterliggare ett lunchalternativ varje dag.

Dessa glada nyheter kunde den nye arrendatorn Mikael Lundin från Örebro meddela på tisdagseftermiddagen då kommunstyrelsens ordförande Bengt Svensson tittade förbi för att hälsa honom välkommen till Klippan.
– Du får en bok om Söderåsen så att du som nyinflyttad får veta mer om din nya hembygd, sa Bengt Svensson.

Två lunchrätter

När det gäller lunchserveringen kommer man alltså att erbjuda ytterligare ett dagens-alternativ varje dag – eller snarare ett veckoalternativ om man ska vara petig.
– Vi fortsätter att servera en unik dagens rätt varje dag, och sedan kompletterar vi med en stående rätt som serveras måndag-fredag under en veckas tid, innan vi byter till något annat, säger Mikael Lundin.

Civilekonom

Mikael Lundin är civilekonom i grunden och är genom sina föräldrar uppvuxen i hotell-, restaurang och servicenäringen. Han har bland annat arbetat inom IKEA och varit verksam med att etablera en Harrysrestaurang i Eskilstuna.
– Jag gillar verkligen Gästis, och kommer att förvalta det fina arbete som Brännborn Fastigheter har gjort här de senaste två åren.

Har redan flyttat ner

Mikael Lundin gör alltså en rejäl satsning. Han har redan köpt hus på Bjersgårdsvägen och är ”installerad” i Klippan. Om ett par veckor kommer hustrun Susanne och de två minsta barnen, fem och åtta år gamla också ner för gott. De två bonusbarnen, som är i gymnasieåldern, har inte bestämt sig för om de flyttar ner än.
– Det är en liten utmaning att övertala dom att flytta ner hit. Men 15-åringen, som har varit här nere och sett sig omkring är i alla fall positiv, skrattade Mikael Lundin.

Brännborn Fastigheter nöjda

Sedan Brännborn Fastigheter tog över Klippans Gästis för ett par år sedan har man hela tiden haft dagens scenario i bakhuvudet. Planen har varit att ge hela fastigheten en rejäl uppfräschning, både in- och utvändigt, och sedan hitta en arrendator somk står för driften.
– Vi är fastighetsägare i grunden och är duktiga på att förädla och förvalta, men nu tycker vi det är bättre att Mikael och Susanne tar över. De är i helt rätt ålder, och satsar ordentligt genom att flytta familjen ner hit och bosätta sig permanent i Klippan. Vi är mycket nöjda, sa Rickard Thulin, VD på Brännborn Fastigheter.

Öppet varje dag

Den nya Harryspuben kommer att vara öppen varje dag. De exakta tiderna är inte hundraprocentigt satta än, men mycket talar för att det blir ungefär 17-24. Där kommer gästerna i sann Harrysanda äta och dricka gott i den exlusiva miljön, och dessutom kunna titta på sportevenemang på TV.
– Vi vill att folk ska se Harrys-puben som ett ställe dit man går efter jobbet och kanske blandar upp sig med hotellgästerna. Vi vill ha en så levande miljö som möjligt och satsar verkligen på att ha öppet mycket. Jag har sedan barnsben fått lära mig uttrycket ”Min vardag, andra människors fest”, det är ett bra motto att arbeta efter, sa Mikael Lundin.