Clara tar över sybehörsaffären

Clara Alvstjärna har köpt Nielsens Symaskiner på Järnvägsgatan. Sedan den 15 november heter rörelsen istället Alvstjärna Symaskiner & Sybehör.
– Jag har arbetat som redovisningskonsult i 20 år och mestadels jobbat hemifrån, så det ska bli kul att träffa folk lite mer regelbundet, tycker hon.

Gjorde en ordentlig kalkyl

Det var i våras som Bent Nielsen, bland annat i en artikel här i Söderås Journalen, aviserade att skulle sälja sin affärsverksamhet. Clara Alvstjärna, som handlat hos Bent från och till under de fyra år hon bott i Klippan, blev intresserad.
– Jag var här och köpte stickor tidigt i höstas och fick höra att butiken var till salu. Jag gick hem och räknade ett par veckor, för att se om ett köp var möjligt och det var det.

Tävlingar för kunderna

Clara har alltså stickning och handarbete som sitt största fritidsintresse. Hon har hållit på ända sedan barnsben, och har tidigare arbetat både som ändringssömmerska och i handarbetsaffär i Stockholm. Clara har under hösten ”praktiserat” lite hos Bent Nielsen för att komma in i verksamheten, och redan nu har hon ett antal idéer om vad hon ska göra med sitt nya företag.
– En tanke är till exempel att ha lite tävlingar för kunderna, till exempel att folk ska kunna tävla och rösta fram vem som stickar de finaste grytlapparna. Sedan har jag dessutom en fundering om att starta upp kurser. Vad för sorts kurser är inte bestämt än. Jag kommer att höra efter med mina kunder. Är det något speciellt de efterfrågar så ska vi nog kunna starta upp det.

Rogivande att skapa

Kontakten med kunderna är alltså viktig för Clara Alvstjärna. Hon vill gärna att folk ska komma med idéer och förslag. Därför kommer hon att lägga ut en gästbok i butiken.
– Där kan man skriva sina förslag, antingen anonymt eller undertecknat.

Handarbete har alltså varit en hobby genom hela livet för Clara. Vad är det då som är så kul med till exempel stickning?
– Det är rogivande att skapa olika saker. Jag tycker om att sticka efter eget huvud och behöver inte så mycket beskrivningar.

Kan hjälpa till

Denna specialkunskap hoppas Clara ska komma hennes kunder till gagn.
– Man kan komma in hit med en idé om hur exempelvis en tröja ska se ut. Finns det inget färdigt mönster så kan jag plocka fram ett. Man måste inte alltid följa ett mönster utan det kan vara kul att skapa någonting på egen hand också, och då hjälper jag gärna till lite ”på traven”.

I övrigt kommer Clara att driva butiken vidare i Bent Nielsens anda.
– Man ändrar inte för mycket på ett koncept som varat i 40 år. Bent har gjort en massa bra saker för butiken och jag har stor respekt för det.

Positiv känsla

Clara ser mycket positivt på Klippan, både som bostads- och som företagarort. Hon är säker på att hon kommer att trivas med sin nya affärsverksamhet .
– Jag har bott på många ställen genom åren, men jag trivs ändå väldigt bra i Klippan. Det finns en positiv atmosfär här och människor är jättetrevliga. Hade jag inte tyckt det hade jag aldrig gjort den här satsningen.