Anne-Li åter i sadeln

I grunden en hästtjej
I tonåren var Anne-Li Westring från Ängelholm en riktig hästtjej. I vuxen ålder blev det inte så mycket ridning fram tills för ett år sedan.

Då tog hon upp det igen, och höll på fram till i jul, då hon blev gravid med sonen Rasmus, som föddes den 20 augusti. Några månader innan Rasmus föddes, förlorade Anneli-Li tragiskt sin man Staffan i en bilolycka. Anne-Li blev ensam kvar med Rasmus och dottern Wilma, 3,5 år gammal. När Anne-Lis svärföräldrar Majvi och Olle, boende i Ljungbyhed, såg att Söderås Journalen lottade ut ridlektioner hos Åsbo Ryttarförening kom de att tänka på sin svärdotter och ville göra något för henne. Hon fyllde dessutom 32 år den 19 oktober, så det blev lite av en födelsedagspresent också.
– Jag tyckte att det var kul att mina svärföräldrar hade skickat in. Jag läser ju inte Söderås Journalen själv eftersom jag bor i Ängelholm, säger hon.

Lite ringrostigt.

Trots att det var ett år sedan hon senast satt på en hästrygg så gick den första ridlektionen helt okej.
– Jag behöver komma igång igen. Det var lite ringrostigt, men man behöver i alla fall inte börja om helt och hållet från början. Det enda som var precis som vanligt är träningsvärken, skrattar Anne-Li.

Hon håller inte för otroligt att det blir fler besök hos Åsbo Ryttarförening i framtiden också. Anne-Li tycker att ridning är ett bra sätt att hålla sig i form.
– Jag har tränat mycket på gym tidigare, och också varit spinninginstruktör. Ridning är motion på ett annat sätt. Man kan koppla av lite mer. Går man på gym handlar det mer om att prestera och tävla mot sig själv.