Folkligt, festligt och fullsatt på gatufesten

Lördagen den 28 augusti ställde handlarna i Klippans centrum till med en hejdundrande gatufest. Marknadsstånd ställdes upp längs Storgatans gårdsgata, och i dessa sålde man sina varor till lite billigare outletpriser, samtidigt som man höll butikerna öppna.

Totalt deltog ett 30-tal handlare, och det blev verkligen läge för besökarna att fynda riktigt ordentligt.
– Det kom otroligt mycket folk, mycket mer än vad vi hade räknat med, konstaterar en nöjd Madeleine Andersson från Klippans Köpmannaförening, som stod bakom arrangemanget.

Tanken på att skapa ett nytt arrangemang. I många år har Klippans Köpmannaförening ordnat Klippan City två söndagar varje år, men nu var det läge för något nytt.
– Vi kände att vi ville ha ett nytt alternativ till citydagarna, eftersom det har blivit lite uttjatat. Att ta ut handeln på gatan kändes som ett bra alternativ.
Klippans Köpmannaförening stod alltså bakom gatufesten, men även icke-medlemmar deltog i konceptet.
– Det enda kravet var att man måste ha en vara att sälja, sedan spelar det ingen roll om man har sin verksamhet i centrum eller någon annanstans. Vi hade ju några gårdsbutiker med till exempel.

Nytt arrangemang till våren?

Ett av dagens mest uppskattade inslag var Dansbandskampenaktuella Willez från Ljungbyhed, som till stort jubel genomförde en liten spelning på Storgatan, precis utanför Swedbank. En lyckad dag på alla sätt och vis!
– Vi kommer säkert att göra om det här igen, kanske redan till våren, säger Madeleine Andersson.