Dansbandskampen-vinnarna invigde scenen i Ljungbyhed

Ljungbyhedsborna gick man ur huse på torsdagskvällen den 26 augusti för att inviga den nya scenen i parken. Mellan 1 500 och 2 000 personer tog med sig picknickkorgarna och satte sig till ro i gröngräset för att lyssna till Dansbandskampen-vinnarna från 2009, The Playtones.

Och kanske fick åhörarna även beskåda Playtones efterträdare på Dansbandskampen-tronen! Willez, som ju i höst medverkar i SVT-programmet, uppträdde nämligen som förband och fick bra fart på publiken.
– Det blev en helt underbar kväll. Någon däruppe måste gilla oss eftersom det var dåligt väder måndag, tisdag och onsdag, men på torsdagen höll det tätt, säger en lättad Eva Jönsson, ordförande i arrangerande Ljungbyheds Framtid.

Julskyltning i december?

Det var alltså första gången som den nybyggda parkscenen provades i ”skarpt läge”, och allting gick precis som beräknat.
– Vi kommer att hyra ut scenen till andra föreningar om de vill ha arrangemang i parken, men det blir kanske mer aktuellt till nästa år. Vi hoppas att även vi ska kunna lägga julskyltningen med musikunderhållning och Luciakröning i parken om vädret tillåter när det är dags i december, säger Eva Jönsson.