Maywis Blomsterhandel har fått tillökning

Under våren har dets putsats och fejats för fullt på Maywis Blomsterhandel. Ägaren Maria Frohm beslutade sig nämligen i julas för att bygga ut på butikens baksida in mot Köpmangården.
– Nu har vi fått ett litet ”orangeri” på 22 kvadratmeter genom att både göra en liten nybyggnad och en renovering av den lilla lokal vi hade på baksidan.

Inredningsartiklar

I samband med utbyggnaden har Maywis Blomsterhandel också tagit ett steg framåt och börjat sälja inredningsartiklar. Från att tidigare ha varit en renodlad blomsteraffär tittar man nu alltså lite åt presenthållet också.
– Det är många som kanske bara vill köpa en liten blomma, och sedan ”fylla upp” med någon liten present som varar längre än vad en blomma gör. Därför har vi börjat sälja lite ljusstakar, figurer och andra ”inredningsgrejer”, säger Maria Frohm.
Mottagandet och reaktionerna från kunderna på det ökade utrymmet och sortimentet har varit översvallande positiva. Butiken har varit ganska liten tidigare. Skulle det vara så att det uppstår väntetid när kunderna kommer in kan de gå runt i butiken och kika på ett helt annat sätt.

Försäljning på Köpmangården

I och med utökningen in mot Köpmangården har Maria Frohm också kunnat utöka försäljningen av ”uteblommor”.
– Det är så himla fint där på baksidan, och nu när vi har byggt till där så kan vi ha blommor även ute på gården till försäljning. Tidigare har det inte gått eftersom vi inte haft någon uppsikt över Köpmangården. Stamväxter och amplar är alltid populärt så här års, och har gått åt en hel del.
Det har nu gått ett och ett halvt år sedan Maria Frohm köpte Maywis Blommor. Med lite perspektiv kan hon tillstå att verksamheten har rullat på bättre än hon vågade hoppas på.
– Man var väl lite rädd i början vad man hade gett sig in på, men vi har fått nya kunder och även lyckats behålla de gamla. Det har till och med varit tillströmning av folk från andra kommuner, vilket känns extra roligt.

Svårt att få tiden att räcka till

Maria Frohm menar att det viktigaste är att man erbjuder bra produkter (man är specialister på brudbinderi och begravningsdekorationer), har trevlig personal och hela tiden arbetar med att tillfredsställa alla kunders behov. Hon kan inte direkt hitta några nackdelar med att vara sin egen annat än den gamla klassikern – tiden.
– Det blir inte så många timmar över för fritid. Jag får mycket hjälp av min revisor, men fakturering och sådant måste man ju hinna med själv, och det blir ju att man gör det när man är ledig istället. Men jag klagar inte utan trivs jättebra!