Tjo och tjim i stadsparken

Det blev en mycket lyckad tillställning när uppåt 30 av Klippans dagmammor tillsammans med dagbarn samt en del föräldrar och syskon firade Familjedaghemmens dag i stadsparken den 17 juni.
– Man får väl säga att vi hade tur med vädret den här bedrövliga sommaren. Det var inte solsken men det regnade inte heller, säger dagmamman Christel Hjalmarsson, som är initiativtagare till projektet.

Bidrag och sponsorer

Christel Hjalmarsson fick idén om Familjedaghemmens dag i höstas, och har sedan dess arbetat med att ordna sponsorer och söka bidrag för att kunna genomföra projektet.
– Det är viktigt att det händer lite grejer, både för barnen och för oss dagmammor. Vi har aldrig gjort en sån här grej tidigare så det var verkligen på tiden.
Dagen i stadsparken bjöd på alltifrån korvgrillning och glas till uppträdanden från Pettsson & Findus och Djungelbandet.
– Barnen tyckte verkligen det var kul med alltihop, och att Pettsson & Findus sprang omkring ”livs levande” på området var verkligen något extra för många, skrattar Christel Hjalmarsson.

Arbetsgrupp

Dagbarnen som deltog är mellan ett och tolv års ålder, med en majoritet någonstans i mitten. Eftersom evenemanget blev så uppskattat håller inte Christel Hjalmarsson för otroligt att det blir fler upplagor av Familjehemmens dag.
– Vi har redan pratat om att skapa någon form av arbetsgrupp med några dagmammor från varje område, säger Christel Hjalmarsson.