Lyckad avslutning för Åsbo Ryttarförenings ridskola

På torsdagskvällen den 3 juni satte Åsbo Ryttarförening punkt för en mycket framgångsrik vår. Då hölls nämligen avslutning för barnens ridskola, komplett med både såväl hoppnings- som ryktningstävling. Och det är med stor tillförsikt som ridskolan tar lite sommarledigt. Vecka 33 och 34 startar ridskolan igen.

– Vi kommer att ha åtta egna hästar på plats då, och kan tänka os satt hyra in ännu fler för att möta en ökad efterfrågan. Dessutom vill ha lite extra fokus på att vi har uppstallning för privatryttare. Vill man stalla upp här hos oss och ha tillgång till ridhus och ridbana är man hjärtligt välkommen, säger ordförande Åsa Ericsson.

100 ungdomar

Våren har varit intensiv period för Åsbo Ryttarförening. Det nya ridhuset, som invigdes i höstas, har blivit en riktig succé och har genererat många nya medlemmar i alla åldrar.
– Just nu har vi uppåt 100 ungdomar i föreningen, och vi har även lång kö till våra vuxengrupper. Till hösten är planen att kunna utöka den delen av verksamheten när vi får in fler hästar, säger Åsa Ericsson.

Samarbete med Niklas Arvidsson

Tillsättandet av Camilla Björnsson som ridskolechef har fallit mycket väl ut, och hon kommer att fortsätta sin tjänstgöring. Åsbo Ryttarförening har också etablerat ett samarbete med den lokale landslagsryttaren Niklas Arvidsson, som blivit väldigt uppskattat.
– Vissa kvällar i veckan finns Niklas tillgänglig på vår hoppbana, och då kan man vara med på hans träningar och få många värdefulla råd och tips. Det spelar ingen roll om man har egen häst eller om man rider föreningens hästar, alla är välkomna.

När det gäller dressyr så har Åsbo Ryttarförening den välmeriterade Ditte Egholm Herbsgaard som föreningstränare. Det har inneburit att ponnylaget tagit sig till elitklassen, och att damlaget startar i så kallad knockoutdressyr.

Körnings-SM i september

Ytterliggare ett kvitto på att Åsbo Ryttarförening är en attraktiv samarbetspartner fick man i början av juni, då man fick en förfrågan om att anordna SM i körning den 16-19 september.
– Det blir tävlingar för enbet och par för ponny och häst, samt ungdomsklasser, och öppna klasser för utländska kuskar. För oss är det naturligtvis en stor ära och ett erkännande av vår förening och våra funktionärer, säger Åsa Ericsson.