Fredrik Persson blev Årets Företagare

Fredrik Persson, ägare till Fredrik Perssons Åkeri, blev på fredagskvällen den 21 maj utsedd till Årets Företagare i Klippan. Kristina Nilsson, representant för Företagarna Syd, delade ut priset (ett diplom och en vacker glasstatyett) till Fredrik Persson vid en ceremoni på Klippans Gästis.
– Det känns kul, men oväntat. Det är allt roligt att bli uppmärksammad, säger Fredrik Persson.

Sprida positiva budskap

Årets Företagare delas ut inom Företagarna både på lokal och på regional nivå. Sedan 2007 delas även ett pris ut till Årets Företagare i Sverige, och Fredrik Persson är i och med sin lokala utmärkelse med och tävlar även om denna hedersbetygelse.
– När företagare utvecklar sina företag i rätt riktning vill vi från Företagarna visa vår uppskattning. Det är viktigt att sprida ett positivt budskap till allmänheten att det är viktigt att öka förståelsen för företagandets nödvändighet. Samtidigt motiverar det andra företagare att utvecklas, säger Tomas Karlsson, ordförande i Företagarna Klippan.

Viktigt att locka medlemmarna

Det blev en mycket trevlig kväll på Klippans Gästis. 60-talet företagare och särskilt inbjudna, däribland kommunstyrelsens ordförande Bengt Svensson (m) och näringslivsansvarige Hans-Göran Dahl, serverades en välsmakande oxfilé med tillhörande potatisgratäng och barbecuesås, grekisk salladsbuffé och goda drycker. Företagarna Klippan hade också dagen till ära passat på att ordna en mycket uppskattad drinkprovning.
– En utmaning för många föreningar idag är att få medlemmarna intresserade för de fasta arrangemang man anordnar. Vi har tidigare provat att kombinera aktiviteter som öl- och whiskeyprovning med informationsträffar, och det har fungerat väldigt bra. Är nyfikenheten på aktiviteterna stor så lockar det fler deltagare, säger Tomas Karlsson.