Ett helt nytt liv!

De har bytt storstaden mot landsbygden. Stefan och Frida Svedrin lämnade vid årsskiftet Stockholm bakom sig och flyttade till det gamla vårdhemmet i Skäralid, där de under våren ägnat sig åt renovering. Nu står Pensionat Söderåsen upprustat och klart! Stefan och Fridas mångåriga dröm om ett eget pensionat är därmed i hamn.
– Vi har vänner och släkt boende här nere, och när vi förra sommaren förstod att det här fantastiska huset var till salu bestämde vi oss för att slå till, säger Stefan.

Föll pladask

Stefan och Frida är båda två ursprungligen officerare inom flottan, men har de senaste åren arbetat med personalfrågor, rekrytering och marknadsföring i Försvarsmakten. Stefan är bördig från Linköping och Frida kommer från början från Karlskrona, och de har länge längtat tillbaka ut på landet efter många år i storstan.
– Vi blev helt förälskade i det här stället. Det ligger fantastiskt vackert med den ljuvliga utsikten över Söderåsen och Skäralidsravinen som det lilla extra, säger Stefan.

Rofyllt och familjärt

Som vana resenärer har Stefan och Frida besökt ett och annat hotell, vandrarhem och bed & breakfast under årens lopp, både i Sverige och utomlands. När de påbörjade renoveringsarbetet var visionen tydlig.
– Vårt mål var att skapa ett rofyllt och familjärt boende, en plats att koppla av på och bara njuta av livet och den fantastiska naturen. Att avsluta en dag med att sitta i kvällssolen och njuta av panoramavyn över Söderåsen är verkligen balsam för själen, säger Frida.

Omfattande renovering

På Pensionat Söderåsen finns sju sovrum i pensionatflygeln, och i den norra flygeln finns två lägenheter för självhushållning. Stefan och Frida har under vintern och våren arbetat med renoveringen och målat, lagt golv, satt in nya brandörrar, installerat ventilation och brandlarm. Dessutom har man byggt ett nytt kök och gjort ett nytt matrum. Det mesta, förutom de bitar som kräver att arbetet blir fackmannamässigt utfört, har de gjort själva – med viss assistans.
– Våra vänner och familjer har verkligen ställt upp. De har kommit hit på rena arbetshelger, vilket vi är oerhört tacksamma för, framhåller Frida.

Teambuilding och konferens

Pensionat Söderåsen är inte bara tänkt som ett boende där nationalparksbesökare kan få tak över huvudet. Stefan och Frida hoppas också att kunna attrahera så väl förbipasserande som konferens- och teambuildinggäster. Det här är verkligen ett perfekt ställe att samla ihop vänner eller släkt för att umgås, spela spel, laga mat och njuta av naturen.
– Under lågsäsongen är tanken att vi ska ha andra typer av evenemang, där både företag och privatpersoner kan hyra lokalerna för olika arrangemang. Vi har stor erfarenhet av att ordna teambuilding och kan vara en resurs för gästerna även där, säger Stefan.