Ljungbyheds IF efterlyser!

2010 är det 70 år sedan Ljungbyheds IF bildades. Detta kommer man att fira ordentligt i höst. En utställning, en bok och en jubileumsfest på Ljungavallen den 4 september är inplanerade.
– Vi har tillsatt en nostalgigrupp som ska ta fram uppgifter till jubileumsboken och till utställningen, säger Bengt Loftán, en av gruppens medlemmar.

Bilder och urklipp

Det är av denna anledning man nu medverkar i Söderås Journalen. Det finns naturligtvis redan mycket nostalgimaterial i föreningen och hos medlemmarna – men man kan aldrig få för mycket. Vissa perioder ur Ljungbyheds IF är mer väldokumenterade än andra.
– 40- och 50-talen har vi inte så mycket ifrån. Därför vill vi uppmana alla som kan tänkas ha bilder, tidningsurklipp eller något liknande hemma i ”gömmorna” att ta kontakt med oss, säger Bengt Loftán.

Olika föreningsombildningar

Ljungbyheds IF har haft lite olika skepnader genom året. Att startåret räknas till 1940 förklarar Bengt Loftán med att det var då som fotbollssektionen bröt sig ur dåvarande Ljungbyheds IF och bilade Ljungbyheds Bollklubb. 1943 tog man in andra idrotter och bytte namn till Ljungbyheds BoIS. 1957 uppgick också Klosters IF i gemenskapen och sedan dess har man gått under namnet från Ljungbyheds IF.
– Om någon har gamla bilder från Klosters IF:s tid som egen förening vill vi gärna komma i kontakt med dessa personer också, förklarar Bengt Loftán.

Klubbnål

Tidningsurklipp och bilder i all ära – något som man verkligen efterlyser med eftertryck är den klubbnål som togs fram 1940 från Ljungbyheds Bollklubb. Ingen medlem i Ljungbyheds IF har en sådan i sin ägo idag, och man har inte lyckats lokalisera någon som skulle kunna tänkas ha den.
– Det hade varit väldigt roligt att få fram en klubbnål som skulle kunna vara med på vår utställning till hösten, säger Bengt Loftán.
Är du själv gammal ”ljungbyhedare” och har bilder, tidningsurklipp, klubbnål eller något annat som du vill dela med dig av – kontakta då Bengt Loftán personligen eller hör av dig till Söderås Journalen, så förmedlar vi kontakten.