Klippanfesten – snart är det dags!

Nu börjar det återigen dra ihop sig för Klippanfesten. Eftersom Helsingborgsfestivalen flyttat en vecka framåt i almanackan så gör Klippanfesten det samma, och äger därför rum den 6-7 augusti. Precis som vanligt är det till stadsparken mitt i Klippan man ska bege sig om man är sugen på att träffa andra Klippanbor, njuta av fin musikunderhållning, eller ”dra en sula” på parketten. Talangjakten hålls på fredagseftermiddagen, med final på lördagen – och Teater Amabile sjunger Bellmanvisor till middagen. Programmet är med andra ord lika späckat som vanligt.
– Vi har försökt att boka artister efter devisen ”något för alla”, och sedan har vi några stycken som återkommer eftersom de bevisligen har fungerat föregående år, säger Bengt Wetterberg, som tillsammans med Ulf Bengtsson, Eivor de la Cueva och Heléne Lindquist utgör organisationskommittén.

På Klippanfestens scener i år står följande artister:

Bob Stevens

Bob Stevens skördade stora framgångar på Svensktoppen för ett tiotal år sedan men lade sedan ner turnerandet under ett par år på 2000-talet. Snabbt blev trycket från publiken stort om en comeback och när ”suget” kom tillbaka så tog det inte lång tid innan turnerandet var igång igen både i Sverige och Norge.

CC & Lee

På lördagen har vi lyckats engagera publikfavoriterna från TV:s första upplaga av Dansbandskampen – CC & Lee. Förutom Lars Kristerz och Scotts, som vann respektive blev tvåa, så fick även CC & Lee ett stort genombrott både bland publik och bland recensenter. Deras version av Leende guldbruna ögon ”gick hem” så det stänkte om det! Bandet spelar en modern repertoar och lockar antagligen fler ungdomar än äldre. Därmed är bredden säkrad på dansbandssatsningen på Klippanfesten!

Partypatrullen & Jan Johansen

Partypatrullen är ett av Sveriges mest erfarna coverband som alltid bjuder publiken på shower av hög kvalitet. Man har ett fungerande samarbete med många av Sveriges största artister, och till spelningen i Klippan får Partypatrullen sällskap av schlagerkungen Jan Johansen. Jan slog igenom ordentligt 1995, då han vann melodifestivalen med Se på mig, och sedan hamnade på tredje plats i Eurovision Song Contest i Oslo. Tillsammans med Partypatrullen bjuder han på en show med fullt ös!

House of Fun

House of Fun är med på Klippanfesten för tredje året i rad, och därmed kan man väl säga att de hör till inventarierna. Jim Nilsson, Helen Lindquist och Andreas Eldéen har spelat ihop sedan slutet av 90-talet, och har höjt stämningen på ett antal firmafester, företagskickoffer, stadsfestivaler och dansställen. Klippanfesten är en av årets roligaste spelningar enligt House of Fun – och det är Klippanborna beredda på att skriva under på eftersom House of Fun återkommer på allmän begäran.

Sound of Joy

Efter succén på Klippanfesten 2009 återkommer Klippantjejerna i Sound of Joy även i år. Karriären började med körjobb till Lotta Engberg och Sten Nilsson på Ekebo, och har sedan rullat på. Ett fartfyllt uppträdande med glada miner och välkända refränger utlovas.