Hur är läget hos er så här innan sommarturisterna börjar komma?

Bengt Loftán, Skäralids Vandrarhem

– Vi har fått in mycket bokningar på vandrarhemmet. Det är fullt från andra veckan i juli in till första veckan i augusti. Redan förra året hade vi en markant ökning även på campingen, det var mycket danskar och holländare. Nuförtiden har vi inte så mycket genomfartstrafik som förr – de som kommer hit stannar kvar ett tag – och det gynnar så klart oss.

Sven Andersson, Djupadals Mölla

– Vi har ungefär en tredjedel av säsongen bokad. Den stora toppen är sista veckan i maj och första veckan i juni. Det är många skolklasser som vill komma då innan avslutningen. Efter semestern kommer företagen och ska ha sina kickoffer, så då är det också fullt.

Gunilla Nordin, Skvattemölla Kvarn

– Vi kommer att ha restaurangen öppen på söndagarna, i övrigt så tar vi emot beställningar. Under sommaren brukar det komma en hel del bussturer från lite olika håll, och det hoppas vi på också i år. Boendet är uthyrt på lite längre tid och inte tillgängligt för gäster. Allting dalade rätt ordentligt i fjol på grund av finanskrisen, och jag vet inte riktigt hur folk står rustade i år.

Anna-Greta Toftner, Bonnarps Hjortgård

– Just nu håller vi på att bygga ett slakteri, och det tar en stor del av tiden. Vi öppnade ju vår gårdsbutik i höstas, så det är svårt att säga om det kommer fler besökare än vanligt till den bara för att det är sommar. Vi ska ut på en del marknader, bland annat i Malmö, Trelleborg och Mölle, för att sälja hjortprodukter.