Sita rimmade hem en ny garderob

I sitt yrke inom psykiatrin klär sig Sita Menberg från Ljungbyhed alltid vardagligt, enligt ”jeans- och tröja”-stilen. När hon på fritiden spexar i showgruppen Madaroarna slår klädkoden över åt det lite mer galna och spektakulära hållet. Men så mycket kläder som ligger mellan dessa båda ytterligheter har hon inte.

– Mina tonårssöner säger ibland ”ska du verkligen ha på dig det där mamma?”, så det kanske är dags att hitta en lite diskretare stil, skrattar Sita Menberg.

Fyndigt rim

Det händer att Sita skickar in bidrag till Söderås Journalens tävlingar, men hittills har hon aldrig vunnit. Söderås Journalens redaktion föll däremot pladask för hennes själv-ironiska och roliga rim som du kan läsa här intill. Därför fick Sita åka till klädbutiken Nova i Klippan för att plocka ut varor till ett värde av 1 800 kronor. Hon la dessutom till lite extra själv, eftersom hon hittade så mycket fina saker.
– Nu har jag hittat kläder till min sons student senare i vår, och det känns väldigt bra.

Kläder för alla storlekar

Sita har handlat lite på Nova tidigare, och kommer definitivt att återvända fler gånger.
– Är man som jag närmare två meter lång och inte direkt storlek 36 så tror man inte att man kan hitta kläder i butiker som Nova, men det gick verkligen.

Sitas vinnarrim

Varför ska jag få kläder från Nova?
Varför ska just jag ha denna gåva?
Jo, äldsta sonen ska bli student
Och då hade kläder till mej varit en fin present
Och i 20 år har jag varit äkta fru
Så nya kläder hade passat nu
I min garderob finns färggranna kläder likt en cirkusartist
Att mamma liknar en clown tycker sönerna är trist
Så nu är det dags att förnya sin stil
Och sen kan jag posera glatt i profil
Snart är våren här
Och jag kommer i nya klär…