Dags att börja cykla igen!

Nu när den längsta och hårdaste vintern i mannaminne äntligen är över så är det säkert många som längtar efter att plocka fram cykeln ur förrådet. Några som är extra glada över att våren äntligen är på ingång är OK Kompassen. Den 28 april startar de nämligen årets upplaga av sitt cykeltrim.

– Alla som deltar har fram till den 31 augusti på sig att klara av de 45 markerade kontrollerna. Det finns tre olika slingor: Ljungbyhed, Klippan och Östra Ljungby/Stidsvig. Man betar av kontrollerna i sin egen takt under sommarmånaderna, säger Göran Larsson, medlem i OK Kompassens motionskommitté.

OK Kompassens cykeltrim är en kär gammal tradition. Kartor säljs på ett antal ställen runtom i kommunen, och genom att delta får man motion och trevliga naturupplevelser. Svarar man dessutom på ett antal frågor angående kontrollpunkterna har man dessutom chans att vinna pris vid utlottning för dem som har besvarat frågorna korrekt. Tävlingen är till för både OK Kompassens medlemmar och för allmänheten, och varje år brukar omkring hundratalet personer ställa upp.
– Den övervägande delen kommer faktiskt från allmänheten, många återkommer också år efter år säger Göran Larsson.

Trivsel – och motion på köpet!

Vad är det då som gör att cykeltrimmet blir så uppskattat? Göran Larsson har en egen teori.
– Folk tycker att det är väldigt roligt. Vi har fått mycket beröm från olika håll om att det är väldigt fina cykelturer och frågorna som man har att besvara är också mycket uppskattade. Man kan ta med sig en fikakorg om det är fint väder och göra en utflykt av det hela. Samtidigt får man ordentligt med motion på köpet.