65 år – en imponerande bedrift!

Maj-Britt Kjellsson har arbetat på Inges Lek & Hobby sedan 1945! Jo, du läste rätt – 1945. I en tid där många byter jobb vartannat eller var tredje år är troligtvis 65 års tjänstgöring på samma företag något fullständigt unikt.

– Det är väldigt roligt att jobba med leksaker. Barn är så härliga och spontana och kan säga vad som helst när som helst, skrattar Maj-Britt Kjellsson.

Tog över 1979

Hon var bara 15 år när hon sökte jobbet som butiksbiträde hos Barnkläder, som rörelsen då hette. Några leksaker började inte säljas förrän namnet Inges Lek & Hobby myntades. Inge och hans hustru Hanna drev verksamheten fram till Inges död 1978, och 1979 tog Maj-Britt över som ägare. Hon anställde Kerstin Persson, som numera är pensionär, men som hoppar in och hjälper till ibland.
– Vi har många minnen ihop, man blir ju väldigt goda kamrater när man jobbar ihop i drygt 30 år, och då säger man ju inte bara tack och adjö.

Varierande arbetsuppgifter

Hur är det då att arbeta på samma ställe i 65 års tid? Många skulle kanske tycka att det blev en smula enahanda, men Maj-Britt har trivts förträffligt hela tiden. Varierande arbetsuppgifter och glädjen att hela tiden möta nya generationer Klippanbor har så klart spelat in.
– Jag har ju gjort allt. Man märker varor, står i kassan, städar och håller i ordning. Det har aldrig blivit långtråkigt.

Järnvägsgatan

Men Maj-Britt är inte ensam om att ha hållit igång länge på Järnvägsgatan. Här intill möter du också Bent Nielsen och Carl-Axel Wilhelmsson, som också uppnått ett respektabelt antal tjänsteår, om än inte riktigt i paritet med Maj-Britts 65. Vad är då hemligheten med Järnvägsgatan kan man ju fråga sig?
– Något måste det ju vara. Här finns ordentliga parkeringar alldeles precis utanför, och man kan sätta bilen en bit bort och gå hit, det är bara att välja.

Tidlösa leksaker

Inges Lek & Hobby är en gammaldags, klassisk leksaksaffär. Här hittar man inga TV-spel, utan det är i stället fokus på annat. Leksaksbondgårdar, mjukisdjur, dockor och böcker – det enkla är oftast det geniala. Tidlöst, skulle man kunna kalla sortimentet. Och tidlöst är en benämning som också stämmer in på hela butiken.
– Många som kommer in hit i vuxen ålder med sina egna barn brukar säga att det luktar leksaker här inne och att det alltid har gjort det, skrattar Maj-Britt Kjellsson.