Två målerier blir ett

Sedan årsskiftet har Klippanmålarna
Bosse Landin och Frank Nielsen slagit sina yrkesmässiga påsar ihop. Bosse Måleri och Åsbo Måleri har upphört och istället arbetar de båda under det nya namnet FB Måleri.
– Vi har känt varandra i många år, både
yrkesmässigt och privat, säger Bosse
Landin.
– Vi har till och med varit lärlingar ihop för många år sedan, fyller Frank Nielsen i.

Jobbat utomlands

FB Måleri gör alla förekommande måleriarbeten – alltifrån målning både inomhus och utomhus till tapetsering och vävsättning. Bosse Landin och Frank Nielsen har i många år haft lite olika inriktningar: Bosse har arbetat mycket i Klippanområdet, medan Frank varit runt i olika länder på jobb.
– Jag har jobbat väldigt mycket med butiksinredningar i många olika länder, bland annat i Schweiz, Kanada och Finland, berättar han.

Lägenhetsrenoveringar

Bosse Landin hade tidigare färgbutik i Klippan. Han har en del bostadsbolag som kunder, men även privat personer. Totalt har FB Måleri sju anställda inklusive ägarna. Just nu arbetar Bosse på en lägenhetsrenovering på Ordensgatan i Klippan medan Frank håller till i Lund med ett liknande projekt. Härnäst är bland annat renovering av Levisbutiken på Väla inplanerad på schemat. Ena veckan är alltså inte den andra lik.

Vill växa

Förhoppningen nu när de har slagit ihop två företag till ett är att kunna ta på sig lite större jobb, samt att man ska kunna avlasta varandra ännu mer.
– Vi blir helt klart starkare konkurrensmässigt av det här, menar Bosse Landin.
– Planen är att vidareutveckla företaget i positiv riktning, säger Frank Nielsen.

De kunder som tidigare anlitat Bosses Måleri eller Åsbo Måleri kommer inte att märka någon skillnad gentemot tidigare.
– Vi kör på som vanligt, de förändringar som kunderna eventuellt märker av är bara positiva i så fall, konstaterar Bosse Landin.

Lågsäsong

Just nu, i början av året, är det lite lågsäsong. Av förklarliga skäl är det inte så många utomhusjobb för tillfället, utan mer fokus på renovering inomhus.
– ROT-avdraget har verkligen gjort sitt till. Många fler vill renovera, och det sorterar bort svartjobben, säger Bosse Landin.