Segerfalk Chiropraktorklinik till nya lokaler

Segerfalk Chiropraktorklinik startade redan 1992. De senaste åtta åren har verksamheten haft sitt centrum på Storgatan 28. Nu har emellertid flyttlasset gått – men det är inte någon långflytt det handlar om. Numera huserar Christian Segerfalk nämligen Norra Skolgatan 2, mitt emot den gamla lokalen.
– Min kollega som jag delade lokalen med skulle sluta, och då stod jag med en alldeles för stor lokal helt plötsligt. Genom att flytta till Norra Skolgatan får jag en lokal som är mer optimerad för verksamheten, säger Christian Segerfalk.

Kvällsmottagning i Ängelholm

Christian Segerfalk kommer ursprungligen från Helsingborg, men valde som nyutexaminerad kiropraktor att istället öppna klinik i Klippan. Det fanns redan många kiropraktorer i Helsingborg och Ängelholm, men inte riktigt lika många i Klippan. Han bor dock i Ängelholm, och har också en del av verksamheten där.
– Tisdags- och onsdagskvällar har jag kvällsmottagning på Hälsohuset i Ängelholm, och då kommer en del patienter från Bjärehållet.

Akut och preventivt

Som kiropraktor arbetar man med både akuta och preventiva åtgärder. Det kan handla om alltifrån förslitningsskador som rygg- och nackbesvär, till rena muskel- eller ledbandsskador. Christian Segerfalk tycker att fler borde gå på en årlig koll hos en kiropraktor, oavsett om man har några problem eller ej, ungefär som man går till tandläkaren eller lämnar in bilen på service.
– Alla belastar sin kropp på ett eller annat vis, och då kan det vara bra att kolla så att man inte har någon obalans någonstans som lätt leder till ett oväntat besvär.

Samarbete med Kupolen

Christian Segerfalk har ett väl fungerande samarbete med Sjukgymnastcentret Kupolen i Klippan. Om hans patienter behöver sjukgymnastik skickar han alltid dem vidare till Kupolen, som gör likadant om deras patienter behöver en kiropraktor.
– Det händer ofta att jag har patienter som är i behov av stabiliseringsträning till exempel – då skickar jag dom till Kupolen.

Några tips

Finns det något man kan göra själv för att undvika att hålla sin kropp frisk och slippa muskel- eller ledvärk? Ingenting är ju så klart hundraprocentigt, men Christan
Segerfalk har ändå några enkla tips.
– Det allra bästa är att motionera regelbundet på något sätt. Då håller man kroppen i form. Se till att det är träning som du tycker är rolig, annars kan man aldrig motivera sig. Det spelar egentligen ingen roll vad man gör, bara man gör någonting.
En annan sak Christian Segerfalk förespråkar är inlägg i skorna.
– Varje människa har en unik fotställning, och det kan lätt skapa en obalans i kroppen genom att man ständigt snedbelastar.