Klippanband får skivkontrakt i USA

Future Idiots är ett av många populära Klippanband som kämpar för ett genombrott. Och nu är det något riktigt stort på gång! Future Idiots har nämligen fått ett skiv-kontrakt på den tuffaste av alla tuffa musikmarknader – den amerikanska.
– Den första skivan släpps i mars i USA, och sedan hoppas vi få ut nästa till hösten, säger gitarristen Johan Tinebo.

Började som coverband

Övriga medlemmar i bandet, som hållit på i drygt fem år, är Johans barndomsvänner Mike Andersson (sång, bas) och Alexander Persson (sång, gitarr), samt trummisen Linus Borg, som kom med för ett år sedan. Future Idiots började som ett coverband med den amerikanska punkrocksscenen som främsta inspirationskälla. Band som Blink-182, Offspring och Green Day hör till de stora förebilderna.
– Vi hörde talas om att ett bolag som heter Pacific Ridge Records, som gav ut hyllningsskivor till Blink-182 i USA, och kontaktade dem och frågade om vi fick medverka på en sån skiva om de skulle göra fler. De hade inte planer på att göra fler, men när de hade gått in och lyssnat på vårt material på Youtube blev de intresserade av att ge ut våra egna låtar, och på den vägen är det, konstaterar Johan Tinebo nöjt.

En halv miljon Youtube-visningar

I början av februari intog Future Idiots Adapt Medias fotostudio för att ta promotion- och omslagsbilder till det amerikanska skivsläppet. Resultatet, med bilder av bandets fotograf Martin Larsson, kan du se här intill. Även om Future Idiots spelar både sitt eget och andras material så är det genom punkrockversioner av kända låtar man blivit kända på Youtube. Den senaste poplåten som stöps om i Future Idiots-version är amerikanska superstjärnan Lady GaGas senaste hit Bad Romance – och den har blivit mycket populär på Youtube.
– Vi har haft en halv miljon visningar på den, så det är ett rätt bra trick för att folk ska få upp ögonen för en, skrattar Johan Tinebo.

Vill du höra mer av Future Idiots? Då kan du köpa deras skivor på Skivlagret på Väla, söka på bandnamnet på Youtube eller gå in på www.futureidiots.com