Här fanns allt som Mathilda önskade sig!

Mathilda Solid kommer urpsrungligen från Kvidinge, men bor numera i Helsingborg. I julas var hon hemma hos sina föräldrar och passade då på att läsa Söderås Journalens decembernummer. Då hon såg att man i månadstävlingen kunde vinna produkter från Herners El i Ljungbyhed bestämde hon sig för att sätta ihop ett riktigt ordentligt julrim för att blidka juryn.

Fick välja varor från Herners El

– Jag har varit i desperat behov av en plattång länge, och tänkte att det här kunde ju vara ett bra tillfälle att skaffa en, säger Mathilda.

Söderås Journalens redaktion föll för Mathildas finurliga julrim och efter jul- och nyårshelgerna fick hon och pojkvännen Kjell Torstensson åka till Ljungbyhed och välja ut varor till ett värde av 1 800 kronor. Förutom en plattång blev det också en riktigt bra rakhyvel till Kjell samt en brödrost.
– När jag var liten kommer jag ihåg att jag var på Ljungbyheds marknad, och då besökte vi Herners El ibland. Nu kommer jag säkert att återkomma fler gånger och handla, säger en nöjd Mathilda Solid.

Mathildas julrim

Nyligen utflyttad men hemma i byn och lusläste Söderås Journalen i jul,
och i den fann både jag och pojkvännen mycket intressant och kul.
Självklart måste jag va med i tävlingen där man kan vinna,
många härliga produkter hos Herners El för både man och kvinna.
Mitt lockiga hår gillar jag ibland inte ett svatt,
tänk om jag haft en tång som gör det platt.
Pojkvännens rakhyvel sjunger på sista versen,
och han MÅSTE ansa sig på korsen och tvärsen.
Ärvda loppisdammsugaren skulle jag behöva förnya,
nu när jag städar SJÄLV i min första egna lya.
Ja, detta är nog klapparna tomten glömde.
Han kanske bara inte säcken helt tömde.
Och Snälla tomten jag vill inte smaka riset,
jag vill bara ha chans att vinna priset.