Krooks Bilverkstad firar 30 år

Den här månaden, januari 2010, är det 30 år sedan som bilmekanikern Kjell Krook avslutade sin anställning på Essos Bilverkstad och istället startade eget. Att gå från ett liv som anställd till att vara sin egen chef var ett stort steg, men ändå något som Kjell ville prova på.
– Vill man ha eget så är det ju ett steg man måste ta, och jag har aldrig ångrat det, säger han.

Riktigt familjeföretag

De första två åren höll Krooks Bilverkstad till på Djupadalsgatan, men 1982 gick flyttlasset till lokalerna ute vid Klippans Åkeriförening, alldeles vid rondellen vid Klippans norra infart. Ett riktigt bra läge med andra ord!
– Det är nog ingen direkt nackdel att ligga där vi gör, det händer ju att folk som är på genomresa stannar till, säger Kjell Krook.

Krooks Bilverkstad är ett riktigt familjeföretag. Kjells hustru Eva sköter det administrativa, och sonen Jimmy har arbetat i firman ända sedan han slutade skolan för 16 år sedan. Kjells svåger ”Tonne” är den anställde som förutom Kjell själv varit med längst, sedan 1982.
– Det har inte varit så mycket personalombyten, och det skapar förhoppningsvis ett förtroende hos kunderna.

Nöjda kunder

Vad finns det då för fler ingredienser i framgångsreceptet som utgör Krooks Bilverkstad? Kjell Krook, som är en ödmjuk man som helst inte vill prata om sig själv, levererar (efter lite påtryckningar) ett par tänkbara förklaringar.
– Förhoppningsvis är det att vi gör våra kunder nöjda. Vi försöker hela tiden att hänga med i allt nytt och ser hela tiden till att hålla oss med moderna verktyg och instrument. Sedan jobbar vi med alla bilmärken – ingen ska behöva vända i dörren för att vi inte kan ta oss an just deras bil.

Kontrollampor

Krooks Bilverkstad kan hjälpa till med i princip allting inom bilreparationer och -service – alltifrån byte av glödlampor till mer komplicerade kamremsbyten, hjulinställningar eller allmän felsökning.
– När en varningslampa lyser så har vi ett diagnosinstrument som läser in en felkod. På så sätt kan vi hitta vad problemet är.