Kontinuitet ger stabilitet

Under 2009 firade Klippans Busstrafik 30-årsjubileum. Företaget bildades av Thommy Hansson och Roger Ahlin, och numera är det Thommy Hansson som driver verksamheten på egen hand. Klippans Busstrafik kör skoltrafik i Klippan och Åstorp, men kan också anlitas för andra resor – både för privata sällskap och för researrangörer.
– Det rullar på bra, konstaterar en nöjd Thommy Hansson.

Dubbelt belönade under 2000-talet

Totalt har Klippans Busstrafik 10 anställda chaufförer, och man ringer också in extrapersonal vid behov. En av företagets styrkor är enligt Thommy Hansson personalens stora rutin.
– Vi har haft tur som har kunnat ha i stort sett samma chaufförer sedan starten. Kontinuitet är viktigt och skapar förtroende hos kunderna.

Ett kvitto på Klippans Busstrafiks framgångar fick man 2002, då man belönades med högsta betyget AAA vad gäller kreditvärdighet och soliditet. Alla svenska företags ekonomi bedöms kontinuerligt av företaget Dun & Bradstreet. I sin värdering tar man hänsyn till stabilitet och betalningsförmåga. Klippans Busstrafik är alltså en ekonomiskt stabil och trygg samarbetspartner – något som inte alls är oviktigt i dessa tider. 2004 fick också Thommy Hansson priset som årets företagare i Klippans kommun.

Snön inget problem

I garaget finns moderna bussar som tar alltifrån 19 till 65 personer. Man behöver alltså inte samla ihop särskilt många personer för att det ska vara en god idé att anlita Klippans Busstrafik.
– Vi lämnar ingenting åt slumpen utan ser alla resor som lika viktiga – vare sig det är långa eller korta turer, säger Thommy Hansson.

Den senaste månadens myckna snöande har gjort att trafiksituationen har varit allt annat än lätt. Har detta påverkat Klippans Busstrafik på något sätt?
– Det kan jag inte påstå. Det värsta vädret kom ju under jullovet. Sista veckan före jul var det också mycket snö, men vi behövde inte ställa in några turer, konstaterar Thommy Hansson.