Fullspäckat schema för CGA Radio

CGA Radio startade redan 1955, men då under namnet CA Radio. CA stod för Clarence Andersson, far till nuvarande ägaren Göran. Clarence startade CA Radio i Röstånga, där företaget höll till fram till 1994. Från 1984 tog sonen Göran över, och 1994 flyttade han firman till Billinge. När Göran tog över passade han också på att lägga till ett G (som i Göran) i företagsnamnet.
– Vi gör det mesta inom TV, radio och antenner. Det är alltifrån försäljning till service och reparationer, konstaterar Göran Andersson.

Mer att göra på vintern

Verksamheten rullar på bra. De flesta kunderna kommer från en radie på runt tre mil kring Billinge, och många är ”stammisar” som varit CGA Radio trogna sedan många år. Vinterhalvåret, som vi är mitt uppe i just nu, är den mest hektiska tiden.
– Det är ju den mörka tiden nu. Folk sitter mycket mer inomhus och tittar på TV när det är kallt och rått ute än vad de gör på sommaren. Då är det så mycket annat som lockar, säger Göran Andersson.

Större delen av dagen är Göran Andersson ute på ”fältet” och arbetar. Butiken håller han öppen några timmar på vardagseftermiddagar och på lördagsförmiddagar. Göran Andersson har inga anställda, utan driver runt verksamheten på egen hand.
– Det är skönt att kunna rå sig själv, tycker han.

Digitalboxar och –abonnemang

De senaste tio åren har verksamheten utvecklats. För något år sedan infördes digital-TV istället för analoga sändningar, något som har skapat mycket arbete för Göran. Han säljer nämligen digitalboxar och –abonnemang för såväl Boxer, som Viasat och Canal Digital.
– Jag hjälper kunden att plocka fram den lösning som passar bäst. Kunden berättar för mig vad man vill kunna se och sedan försöker jag ordna det, säger Göran Andersson.