Bokhandeln – en kärlekshistoria

Vem minns inte Julia Roberts och Hugh Grants numera välrepriserade kärlekshistoria i filmen Notting Hill? 

Centralt i detta kärleksdrama var The Travel Bookshop, med sin skönt indammade inredning och kungligt blå exteriör. Tyvärr finns bokhandeln i London inte längre kvar. Likt många andra bok­handlar dukade den under av konkurrenterna på nätet som erbjuder lägre priser och större utbud.

I Klippan har vi en bokhandel som har ett mervärde som erbjuder ett litterärt äventyrsland och en bokhandlare i form av Lasse Månsson som tilldelades kulturpriset 2020 för sina folkbildningsinsatser i Klippan och att lyfta fram lokala författare och böcker.

Även om bokrean inte är vad den en gång var, lockar den fort­farande bokälskare att öppna plånboken. Att köpa och läsa böcker är ett ypperligt sätt att hålla hjärnan i form och motverka demenssjukdomar. Läsning är dessutom stressreducerande. Det finns alltså många positiva effekter av läsning, det enda som krävs är att du faktiskt läser. Genom att själv läsa kan du främja läsning hos dina barn. Barn gör som du gör, inte som du säger. En bättre investering är svårt att tänka sig, det finns bara fördelar på alla sätt när du läser böcker.