Magiska konsertupplevelser

Det finns en juvel liggande helt öppet i Klippan. I den gamla disponentvillan Norrehus finns Sveriges minsta konsertscen men samtidigt kanske den bästa med. Varje konsert är som hemma i ett vardagsrum, fast med några av världens bästa musiker. Att se musiker uppträda live är en upplevelse, att se artisterna uttrycka sina känslor och passion för musiken och uppleva känslan av sam­hörighet med resten av publiken. 

Det amerikanska bandet ”Ward Hayden and The Outliers” bjöd på en konsertupplevelse utöver det vanliga när de blandade old school country, tidig rock ’n roll, blues och countryrock inspirerade av Hank Williams och Johnny Cash. Ännu mer country bjöd konserten med “The Country Side of Harmonica Sam” på. Här finns det lokal anknytning, Ljungbyhedsbon Ulrik Jansson spelar basfiol. Gruppen har tidigare fått utmärkelsen bästa honky tonk-grupp vid Music Awards i Memphis, Tennessee i USA. Kvällen på Norrehus var utsåld och publiken fick valuta för pengarna. Om inget annat visade killarna
i bandet att oavsett varifrån du kommer kan kärleken till countrymusik leta sig in i vilket hjärta som helst. En
magisk kväll som tog oss tillbaka till 1950-talets USA. 

Klippans kommun har valt att delta i Musikriket som tar stora artister, med folkmusik på repertoaren, till mindre konsertscener. Folkkära sångerskan Sofia Karlsson, tillsammans med kammarorkestern Musica Vitae, bjöd på en helt fantastisk upplevelse från vemod till kärlek och längtan och flera skratt när Sofia Karlsson tog med publiken på en resa från Dan Anderssons kolmilor till broccoliodlingarna hemmavid. Ur en svensk musikskatt öste Sofia Karlsson guld, uppbackad av kammarorkestern, blev konserten gripande och storslagen. Avslutningen där Klippans musikskoleelever fick vara med och spela Peps Perssons ”Vi spelar för livet” gav gåshud.

Klippans kommun har två konsertscener som kompletterar varandra och tillsammans förgyller livet för alla konsertbesökare.