Julen är mer än bara god mat

Låt vinterdagarna fyllas av julens alla goda smaker. På ICA Kvantum är förberedelserna i gång och i butikens kök & deli har det tillagats massor av godsaker, redo att dukas upp under julens alla mål­tider. Bland grytor och kastruller både smakar det gott och doftar ljuvligt. Den goda maten står alltid i centrum på ICA Kvantum Klippan. Inför jul är det här julkänslan förverkligas!

Personalen i kök & deli vet hur man sätter smak på julen, du kan välja mellan klassiska smaker och nya smakupplevelser som väcker nyfikenhetens sinne. Peter, Emma och Celine har inför julen dukat upp med många personliga favoriter där klassiska inslag som de butiks­lagade köttbullarna och brunkålen givetvis finns med.
– Ett måste på julbordet, i mitt tycke, är det grillade fläsket. I år har vi smaksatt med skånsk senap och kummin samt glaserat med syrliga apelsiner, säger Peter.

Julens favoriter

Vid sidan av traditionell julmat finns det en lust och kreativitet i köket för att utveckla och överraska med smakupplevelser utöver det vanliga. Celine tipsar om fläsk med smak av rökt äpple som har en fin balans av sötma och rökighet i relation med det saltade fläsket. En stor favorit bland våra kunder är en riktig klassiker, dansk flæskesteg.
– Vår danska flæskesteg är tillagad i butikens kök. Med sin knapriga svål är den en favorit hos många. Serveras med fördel tillsammans med vår egna brunkål, smakerna gifter verkligen sig, berättar Celine.

På förfrågan kommer vi även få återse fiskavdelningens fantastiska julbuffé av sill. 20 olika sorters inlagd sill, som efter förra årets succé självklart kommer tillbaka i år igen. För den som söker färdiga julanrättningar för små såväl som större sällskap finns jultallrikar, jullandgångar, julplanka, julmackor samt två olika varianter av julbufféer. 

Tips! 

Prova gärna årets nyhet, julkulan! På en botten av kavring får du griljerad skinka, rödbetssallad och köttbullar från det egna köket. En bra kombination för 2-3 personer, lagom av allt, och framförallt till ett bra pris om 159 kr till jul! 

Välkommen till ICA Kvantum Klippan – en plats att träffas och trivas i jul. Vi har mer än god mat.