Osvagt gött på Norrehus

Love Dolls stängde konsertsäsongen i Norre­hus trädgård genom att fira att det var 30 år sedan bandet bildades. Trädgården var smockfull med folk och härlig stämning. Känslan var att ”alla var här”. Det bjöds på go musik och strålande solsken både på himlen och på marken.

Vår tids Janis Joplin

Årets bästa band som gästade Norrehus var ”Banditos” med sin mustiga och soul-mättade sydstatsrock, med inslag av retro-pop, blues och country som bjöd på en konsert utöver det vanliga. Sångerskan Mary Beth Richardson, som är något av vår tids Janis Joplin, trollband publiken med sin röst och scennärvaro.

Hygge i trädgården

Sommarens hygge bjöd Nic Schröder med band på. De rev ned rungande skratt, blandat med välklingande pilsnerflaskor och taktfast fællessang när de spelade hitsen från Kim Larsen och Gasolin’. Kim Larsen var Danmarks största och mest populära ”spillemand”. Under nästan 50 år spelade och sjöng Kim Larsen rakt in i danskarnas hjärtan. Att Kim Larsen och Gasolin’ fångade Skånes hjärtan märktes den här kvällen hos Norrehus.

Efter en paus dök Nic Schröder och bandet upp på scen igen, den här gången som Kal P Dal, äkta skånsk rock, med raka rör och enkla låtar. Med en fantastisk scennärvaro och skrålande skånska är Nic Schröder det närmsta som man kan komma Kal P Dal. En magisk kväll som en fullsatt trädgård hos Norrehus vittnade om.