ICA Kvantum firade 50 år

För 50 år sedan byggdes det lokaler för handel på det område som då hette Elfdalens Centrum, ICA Storköpet lever kvar som namn hos många Klippanbor. Det var ICA-handlarna Ingvar Ahl och Per Sjunnesson som lämnade Åbyhallen i Klippans centrum för att etablera ICA Storköpet. Filip Cronberg som idag är butikschef är del av en riktig handlarfamilj. Filips pappa, Håkan, liksom hans far och farfar arbetade med detta.

Under vecka 34 firades det rejält att ICA Kvantum fyllde 50 år utifrån Filip Cronbergs motto: att alltid överträffa kundens förväntningar! Det bjöds på tårta i butiken, Per i Viken grillade korv utanför entrén och Rögles damlag liksom att Röglespelarna Samuel Jonsson och Adam Engström besökte butiken för autograf­skrivning. Det uppstod lång köbildning av barn som förutom autografer ville ta selfies med idolerna.

Kunderna fick även ta del av erbjudanden och give-aways. Fast det som utmärker ICA Kvantum år ut och år in är dess stora sortiment och låga priser varje vecka. Veckans mest uppskattade grej inne i butiken var tavlan med urklipp och foton som sammanfattade de 50 åren.

Omvandling 

ICA Kvantum är butiken som ständigt utvecklas i att erbjuda en bra butiksmiljö, upplevelse och erbjudande med sortiment och kvalitet för alla kunder. På senare tid har det inneburit att hela butiken blivit energi-, miljö- och klimatsmart. Apotek Hjärtat har flyttat in och pantstationen är toppmodern och har fått en egen byggnad. Parkeringsytan har blivit säkrare, entrén bilfri och flera laddplatser för elbilar har byggts. 

– Det gäller att inte stå stilla utan att hela tiden jobba i en förbättringsprocess, förklarar Filip.

Det är en resa mot framtiden, även om det under vecka 34 blickades tillbaka genom åren, där mervärden som ett brett sortiment, personligt bemötande och bra erbjudanden ständigt finns närvarande. Kvantum är även en del av det lokala samhället genom samarbeten med lokala leverantörer, föreningar och idrottsklubbar till möjlig­heten till en första anställning. Att ge tillbaka och bidra till ett starkare föreningsliv är viktigt för Filip Cronberg och ICA Kvantum. 

– Med kunden i fokus strävar vi efter att hela tiden vara lyhörda och samtidigt inspirera till en godare morgondag, avslutar Filip.