Nya shorts stor betydelse för tjejerna

Ljungbyhed IF:s antagna vision är att attrahera så många som möjligt, så länge som möjligt, till idrott och aktivitet samt att upplevelsen ska vara positiv. 

Av den anledningen har styrelsen fattat ett beslut om att samtliga flicklag ska bära svarta shorts istället för ljusgröna. Anledningen till ändringen var att flera flickor var obekväma med att spela i ljusgröna shorts under sin menstruation.

– För mig var det viktigt att tjejerna skulle känna sig fria och bekväma med sin fotboll. Som förening ska vi lyssna på våra barn och ungdomar, försöka förstå och fatta kloka beslut. Flick- och damsidan har växt mycket de senaste åren. När damlaget startade igen 2019 hade det varit nedlagt sedan 1989. 2019 fanns bara ett damlag och nu har vi alla de här lagen i seriespel, säger Anette Storm, tränare för damlaget.