Med smak av sommar!

Visst är sommarens smaker något alldeles extra? Grillen går varm, det är svenska jordgubbar, dillkokt färskpotatis, syrlig rabarber och snärtiga bönor. 

Visst är det härligt med variationen av det goda med det enkla och alla olika smak­upplevelser det blir utav det!? Här på ICA Kvantum i Klippan har vi arbetar fram ett stort utbud av allt som hör sommarens smaker till. Gärna närproducerade produkter och smaker, för det gör gott för både smaklökarna och en blomstrande närmiljö. Ett bra lokalt sortiment är alltid attraktivt för en hållbar framtid. 

Midsommar på ICA Kvantum

Inför midsommar har ICA Kvantum dukat upp med ett ordentligt midsommarbord av produkter och erbjudanden från när och fjärran. Kvantum Kök & deli bjuder upp till midsommardans med mat och delikatesser som kan fylla upp och komplettera vilket midsommarbord som helst. Ett midsommarfirande är dock inte komplett utan sill. ICA Kvantum erbjuder en buffé av sillinläggningar, hela 20 olika sorter. Allt från Kvantums egenproducerade sillinläggningar till välsmakande inläggningar från utvalda leverantörer. Vid sidan av sillen finns såklart riktiga klassiker att beställa, bland annat midsommartallriken liksom matjessilltårtan! 

Att grilla på midsommar är härlig tradition för många. Inför midsommarfirandet har vi laddat upp med ett stort urval av lokalodlade grönsaker och närproducerat svenskt kött.

– Till midsommargrillen har vi svensk hängmörad och högkvalitativ Limousin ryggbiff. Det som är unikt med Limousinköttet är att det har en finare fiberstruktur vilket medför kortare tillagningstid och gör det väldigt saftigt. Under midsommarveckan har vi dessutom ett riktigt bra pris! Till detta har vi färska fina lokaodlade grönsaker direkt från Sånnagården i Kvidinge att göra en god sallad på.

Vidare lovordar personalen i köket flanksteken som är perfekt till grillen.

– Grilla tills kärntemperaturen når 52 grader, låt sedan köttet vila innan det skärs i tunna skivor. Flanksteken går utmärkt att marinera eller torrubba. Därtill passar vårt egenproducerade kryddsmör med vitlök & persilja samt vårt chilismör med bra hetta i. Kryddsmöret breds på efter grill och smälter in i köttet, säger Emma.

Som alltid finns en rad goda tillbehör att avnjuta till grillat. Välj bland massor av olika butikslagade sallader, röror och såser. Gillar du fisk på menyn är det bara att ta en sväng förbi vår manuella fiskdisk. Kolla då in vår varmrökta lax som vi satt ett riktigt bra pris på under midsommarveckan!