Swedbank prisade ungdomsledare 

Sparbanksstiftelsen och Swedbank uppmärksammar och belönar idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdoms­idrotten i Skåne.

Två av Skånes idrottsledare som nominerats och utsågs till mottagare av årets idrottsledarstipendie var Klippans simsällskaps chefstränare Jonathan Skoog och Klippans gymnastikkrets ungdoms­ledare Tindra Stjärnborg. De fick 7000 kronor vardera för sina goda ledar­insatser och respektive förening 3 000 kr för fortsatt satsning på barn- och ungdomsverksamhet.
– Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige är någon gång under sin uppväxt med i en idrottsförening. Ledarna har därmed en stor betydelse för samhällsutvecklingen. I år har vi speciellt uppmuntrat föreningar att föreslå yngre ledare (13-25 år) som kandidater. Men alla ledare, som är engagerade och som genom sitt ledarskap skapat en trygg, lustfylld och välkomnande miljö för barn och ungdomar kan nomineras, säger Sanne Mårtensson. 

Jonathan Skoog, Klippans simsällskap

Jonathan tilldelades idrottsledarstipendie med följande motivering:

”Jonathan har det övergripande ansvaret för all vår simträning. Han tillbringar nästan alla veckans kvällar på bassängkanten och peppar våra ungdomar som simtränar. Ca varannan helg åker han iväg med våra ungdomar på simtävlingar. På sin semester åker Jonathan med våra ungdomar på träningsläger. Skulle Jonathan åka bort lägger han ett stort arbete på att hitta ersättare till honom-det brukar krävas flera stycken för att hinna med alla de kvällar Jonathan står på bassängkanten. Jonathan har ett fantastiskt fint sätt med våra ungdomar han kan både pusha men även sitta och lyssna på ungdomarnas problem och nonchalerar aldrig någonting. För vår simträningsverksamhet är Jonathan helt oumbärlig.”

Tindra Stjärnborg, Klippans gymnastikkrets 

Tindra tilldelades idrottsledarstipendie med följande motivering:

”Tindra är endast 20 år gammal och har varit ledare hos oss sedan hon var 12 år gammal. Hon har utvecklats extremt mycket och har verkligen formats till en fantastisk ledare. Hon ser alla, hon hjälper alla att utvecklas på alla olika nivåer, hon sprider så mycket glädje och inspiration både bland gymnaster och ledare. Trots att hon på papper bara är ledare i några grupper så hjälper hon ändå till i alla grupper när hjälp behövs.”