Fotbollsfest i Ljungbyhed

Det var fullt med folk när sju fotbollsföreningar kring Söderåsen fyllde Ljungavallen med knattar och föräldrar. 

Knatteturneringen startade 1980 och är fördelat på sju föreningar. I årets turnering har 179 barn fått spela matcher på respektive förenings hemmaplan men avslutning och final sker traditionsenligt i Ljungbyhed. Samtliga lag och spelare fick pris efteråt. Årets överraskning var att glassbilen från Engelholms glass och sommarskuggan dök upp! Glass går alltid hem och sommarskuggan är känd från TV. Varje match är unik fast det koras ingen vinnare, utan fokus är att alla får spela lika mycket. Glädjen över att spela fotboll och vara med kompisar är det som förenar spelarna från de olika lagen.
– Knattar i åldern 6-8 år inklusive två rena flicklag har varit med, ett från Ljungbyhed och ett från Vedby/Rönne. Glädjen hos alla är obeskrivlig. En riktig familjefest, säger Ida Djerf från Ljungbyheds IF.