USM-framgångar för Klippans friidrottsklubb

Sista helgen i augusti tävlade ungdomarna från Klippans fri­idrottsklubb USM, 17-22 år i Sollentuna och 15-16 år tävlade i Uppsala.

Nyblivna EM-silvermedaljören i mångkamp, Leo Göransson, nådde nya framgångar i individuella grenar under USM. Guld i såväl höjdhopp som längdhopp samt ett brons i spjut.

Andra duktiga ungdomar från Klippans friidrottsklubb utmärkte även de sig. Emilia Franzén hamnade på en hedrande 4:e plats i 100 metersfinalen. Linnea Säfström var nästbäst i längdkvalet och hoppade till sig en sjundeplats i finalen på 5,31 m. I kula knep Wilma Nilsson en silvermedalj, endast 9 cm från silver och Linnea knep bronset. Två tjejer från Klippans friidrottsklubb på pallen alltså. Wilma kom även på sjunde­plats i spjutfinalen.

I Uppsala tävlade Felix Nilsson och han imponerade i spjutfinalen i P15 och slutade tvåa. Silvermedalj med hem precis som sin syster Wilma. Stora framgångar för Klippans friidrottsklubb och deras tränare och idrottare.