Ungt företagande i Klippan

Lars-Göran Borgkvist och Burim Nikqi.
Lars-Göran Borgkvist och Burim Nikqi.

Årets avslutning av Ung Företagsamhet och utbildningen UF-företagande var läraren Lars-Göran Borgkvists sista innan han går i pension. Efter 20 år med UF konstaterar han att det är det roligaste ämnet i skolan. 

Sista året med UF gav Lars-Göran det mest framgångsrika och lönsammaste företaget i skolans historia. UF-företaget ”Pussel” hade skapat pussel med motiv av Ebba Kristina Wingårdh, en konstnär med lokal anknytning.

Ett återkommande tema bland företagen var återbruk. Det var allt från kläder till stearinljus och vaser. Eleverna höll alla bra presentationer om sina UF-företag innan juryn, bestående av Krister Andersson och Fredrik Hofven­dahl från Swedbank samt Burim Nikqi från Klippans Kommun, delade ut priser till årets främsta UF-företagare.