Mot nya höjder

Friis Scaffolding som utgår från Ljungbyhed monterar byggnadsställningar och väderskydd till byggföretag och privatpersoner runtom i Skåne. För tillfället bygger de högt på Elineberg inne i Helsingborg där de 35 meter höga husen renoveras av MTA bygg och Friis Scaffolding bygger ställningar på höjden.

– Vi har ett bra samarbete med Er Byggare i Klippan och andra lokala företag. Nu har vi även börjat samarbeta med MTA bygg som har verksamhet i Halland och Skåne, säger Anders Friis.

Alla byggarbetsplatser måste tänka på säkerheten. Särskilt viktigt är det vid arbete ovan mark. Byggnadsställningen är viktig. Både montörerna som bygger ställningarna och alla som ska jobba där uppe behöver en säker arbetsplats.
– Vi arbetar med kvalitet och säkerhet. Företaget växer hela tiden eftersom efterfrågan ökar och vi har ett gott rykte om oss, berättar Anders.

Det råder brist på ställningsbyggare i Sverige samtidigt som byggbranschen skriker efter ställningsföretag som kan bygga ställningar. Friis Scaffolding växer på höjden och bredden, 16 montörer och totalt 21 anställda växer företaget varje år och det är främst lokala arbetstagare som anställs.