Söderåsportalen.se

Du väljer

Vilket samhälle vill du leva i? Den frågan ställer vi oss under sommaren. Alla politiska partier vill samhällets bästa, det är bara vägen och bilden som skiljer sig åt. Det saknas en Tage Danielsson eller Marx idag, Groucho Marx alltså. I dåliga tider orkar vi bara om vi har humor. Norrehus drar sitt strå till stacken i sommar med standup i sin trädgård.

Vi står inför många stora saker framför oss, inte bara Nato, utan även frågor som recession och fortsatt stigande bensinpriser. Coronaviruspandemin visade hur lätt vi människor anpassar oss till extrema förhållanden. Kriget i Ukraina har visat att vi inte lever skyddade och upploppen i påskas som hänger ihop med en svag integration och kravlös invandringspolitik blev ett uppvaknande för många. Politikerna har börjat prata värderingar, inte enbart att det handlar om partipolitik utan i ett bredare fenomen. Konsten att ompröva givna sanningar som visat vara allt utom sanningar är en politisk konst. Eller som Groucho Marx uttryckte det:
”Jag håller hårt på mina principer och om dom inte passar er så har jag andra.”

Ta reda på vad partierna och dina kommunpolitiker tycker. Det enda vi vet med säkerhet vet är att inget kommer att bli som det har varit. Inget är som det ska heller. Du väljer hur det ska bli.

/Daniel Kristensson, ansvarig utgivare