Hemköp bygger om för framtiden

Det finns en framtidstro hos Lars Andersson på Hemköp i Ljungbyhed, som håller på att bygga om butiken.

Både på utsidan och insidan byggs det om när Hemköp satsar mot framtiden. Butiken blir mer miljö- och klimatvänlig med nya klimatsmarta kylar och frysar, ny belysning och energieffektiva lösningar. Det byggs även ett nytt returrum där kommer finnas ”Click and collect” och Instabox. Inne i butiken märks förändringarna med snabbkassor och självscanning.
– Butiken ska bli större och mer modern för att hänga med i utvecklingen, förklarar Lars.

Det spirar en optimism i ett Ljungbyhed som lockar fler människor och Hemköp är en betydande del i utvecklingen av byn. En modernare butik med en ny stor frukt- och gröntavdelning, ökad butiksyta och fortsatt satsning på delikatessdisken och catering. Arbetet med att minska matsvinnet fortsätter i oförminskad takt.
– Vi tror på Ljungbyhed och genom att framtidssäkra butiken vill vi bidra till att hålla byn levande. Det här är en långsiktig satsning på förbättrad arbetsmiljö och upplevelse för kunderna samtidigt som vi anpassar oss efter framtidens miljökrav, avslutar Lars Andersson.