Nytänkarpriset till PRO Klippan

När coronapandemin bröt ut lyckades PRO Klippan hitta nya kreativa sätt att anordna aktiviteter. 

Med hjälp av sin mobiltelefon och en app fick de medlemmarna att gå digitala tipspromenader utomhus.
– Digitala tipsrundor blev ett sätt att erbjuda äldre aktiviteter utan att utsätta sig själva eller andra för smittorisk. Tipsrundorna är till för alla, det krävs inget medlemskap i PRO eller så, säger Stig Ålund ordförande i PRO.

Totalt finns ca 50 digitala tipsrundor att välja på runtom i närområdet. Flera hundra personer har gått de olika tipspromenaderna som kombinerar friskvård med allmänbildning. För sin kreativitet att hitta lösningar för att kunna fortsätta en meningsfull och givande verksamhet för sina medlemmar tilldelades PRO Klippan ”Nytänkar­priset” som förutom äran, består av ett stipendium på 5 000 kr och ett diplom. Pristagaren hedras också genom en plakett placerad på en central plats i kommunen. Initiativtagarna Bertil Pettersson och Stig Ålund kommer att ta emot priset för PRO Klippans räkning.